A3002RU- Nie mogę zalogować się na router

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
marcinek1992
Żółtodziób
Posty: 15
Rejestracja: 03 lis 2018, 12:16

A3002RU- Nie mogę zalogować się na router

Post autor: marcinek1992 » 08 gru 2019, 21:23

Witam
Same problemy z routerem A3002RU. Już miałem problemy z aktualizacją:
https://forum.anteny24.pl/viewtopic.php?f=39&t=2626
Udało się rozwiązać problem.
Później sieć 5Ghz nie działała niestety do dziś mam ten sam problem:
https://forum.anteny24.pl/viewtopic.php?f=39&t=2777

A dziś przychodze z nowym problemem.
Nie mogę wejść na stronę główną routera.
Robiłem już restart tak jak Pan na pomocy technicznej Anteny24 mi polecił ale niestety nie działa. Dalej nie mogę wejść na stronę główną po Lanie.
Obrazek

Pewnego dnia wstając rano i chcąc sprawdzić facebooka pokazało mi że nie mam internetu. Myśle sobie no co jest przecież nic w nocy nie robiłem oprócz spania.
Prosiłbym o podpowiedź co dalej robić bo już ten router mnie zaczyna denerwować.

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 275
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: A3002RU- Nie mogę zalogować się na router

Post autor: aBaZ » 09 gru 2019, 10:28

Może nie do końca zrestartowałeś urządzenie ?
Nie ma innych domyślnych adresów ip na 3002ru -> 192.168.0.1 albo 192.168.1.1

Zmieniasz adres ip u siebie na kompie ? czy masz 192.168.1.0/24 na kompie i pingujesz np. 192.168.0.1 ? :mrgreen:
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

marcinek1992
Żółtodziób
Posty: 15
Rejestracja: 03 lis 2018, 12:16

Re: A3002RU- Nie mogę zalogować się na router

Post autor: marcinek1992 » 09 gru 2019, 16:43

aBaZ pisze:
09 gru 2019, 10:28
Może nie do końca zrestartowałeś urządzenie ?
Nie ma innych domyślnych adresów ip na 3002ru -> 192.168.0.1 albo 192.168.1.1

Zmieniasz adres ip u siebie na kompie ? czy masz 192.168.1.0/24 na kompie i pingujesz np. 192.168.0.1 ? :mrgreen:
Skoro router przydziela adres domyślny 192.168.0.1 to próbuje wejść na ten adres aby dostać się na stronę główną routera. Został zresetowany drugi raz i dzieje się to samo. Ale teraz mam dostęp z telefonu komórkowego na strone routera ale działa zdecydowanie wolniej.
Obrazek

marcinek1992
Żółtodziób
Posty: 15
Rejestracja: 03 lis 2018, 12:16

Re: A3002RU- Nie mogę zalogować się na router

Post autor: marcinek1992 » 10 gru 2019, 10:34

Po wgraniu innego nowego Firmware V3.2.4 router odżył. Pytanie tylko jak udało się wgrać firmware 1.0.4?
Przecież tylko domownicy mają hasło i nie wiedzą co to firmware.
Czy możliwe jest włamanie się na router w jakiś sposób i wtedy coś narobienie?

ODPOWIEDZ