A3002RU nie przepuszcza dhcp na 5g

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
piotrs
Żółtodziób
Posty: 11
Rejestracja: 23 paź 2018, 18:24

A3002RU nie przepuszcza dhcp na 5g

Post autor: piotrs » 26 lis 2019, 9:55

Model No. A3002RU (Firmware V3.2.4)
Na 2g dhcp przepuszcza.
Mam informacje o kilku takich przypadkach.

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 263
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: A3002RU nie przepuszcza dhcp na 5g

Post autor: aBaZ » 26 lis 2019, 11:39

piotrs pisze:
26 lis 2019, 9:55
Model No. A3002RU (Firmware V3.2.4)
Na 2g dhcp przepuszcza.
Mam informacje o kilku takich przypadkach.
A możesz trochę rozwinąć temat ?
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

piotrs
Żółtodziób
Posty: 11
Rejestracja: 23 paź 2018, 18:24

Re: A3002RU nie przepuszcza dhcp na 5g

Post autor: piotrs » 27 lis 2019, 7:31

Telefony łączące się o 5g nie pobierają adresu IP.
Tobie działa?

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 263
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: A3002RU nie przepuszcza dhcp na 5g

Post autor: aBaZ » 27 lis 2019, 9:41

piotrs pisze:
27 lis 2019, 7:31
Telefony łączące się o 5g nie pobierają adresu IP.
Tobie działa?
Jak najbardziej u mnie wszystko działa na 2.4GHz jak i na 5GHz.... Jaki masz ustawiony kanał i szerokość kanału ?
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

ruszok
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 21 lis 2019, 17:55

Re: A3002RU nie przepuszcza dhcp na 5g

Post autor: ruszok » 28 lis 2019, 14:47

Daj screen z ustawień Advanced dla 5G. U mnie działa normalnie DHCP.
Słaby zasięg? Nie masz repeatera jakiegoś?
Ja mam szerokość 80 MHz (chyba tam jest taka jednostka nie?).

piotrs
Żółtodziób
Posty: 11
Rejestracja: 23 paź 2018, 18:24

Re: A3002RU nie przepuszcza dhcp na 5g

Post autor: piotrs » 29 lis 2019, 12:01

Router testuję na biurku. Testowałem 40 i 80 MHz. Na 5g mam błąd "Błąd pobierania adresu IP". Na 2g działa normalnie.
Załączniki
totolink1.png
totolink1.png (74.08 KiB) Przejrzano 84 razy

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 263
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: A3002RU nie przepuszcza dhcp na 5g

Post autor: aBaZ » 03 gru 2019, 9:41

@piotrs - a jaki masz soft na tym routerze ? Podłączasz się lapkiem czy telefonem ?
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

piotrs
Żółtodziób
Posty: 11
Rejestracja: 23 paź 2018, 18:24

Re: A3002RU nie przepuszcza dhcp na 5g

Post autor: piotrs » 04 gru 2019, 9:40

Model No. A3002RU (Firmware V3.2.4)
Sprawdzane kilkoma telefonami i laptopem.
Wygląda jakby interface wifi5g nie dołączał do bridge lan.

ODPOWIEDZ