TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: insideme » 04 mar 2019, 0:54

Raczej mało prawdopodobne, jak pisałem: wcześniej miałem Asusa Ac53U i tam działało bez problemów. Ale oczywiście jutro sprawdzę i tę opcję.

insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: insideme » 04 mar 2019, 21:58

Sprawdziłem. Jak przekieruję port 21 na swój komputer w sieci i uruchomię serwer FTP to działa. Z dowolnego urządzenia przeglądam zawartość katalogów na uruchomionym FTPie. Czyli ISP niczego nie blokuje. Na routerze uruchomiona usługa SAMBA i FTP, Samba działa (oczywiście w sieci lokalnej), FTP tylko w sieci lokalnej. Próbowałem już różnych ustawień. Jakiś sugestie?

anteny24
Administrator
Posty: 161
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: anteny24 » 05 mar 2019, 16:53

insideme pisze:
04 mar 2019, 21:58
Sprawdziłem. Jak przekieruję port 21 na swój komputer w sieci i uruchomię serwer FTP to działa. Z dowolnego urządzenia przeglądam zawartość katalogów na uruchomionym FTPie. Czyli ISP niczego nie blokuje. Na routerze uruchomiona usługa SAMBA i FTP, Samba działa (oczywiście w sieci lokalnej), FTP tylko w sieci lokalnej. Próbowałem już różnych ustawień. Jakiś sugestie?

Od jakiego operatora masz w ogóle usługę ?
Masz pewność, że masz stały publiczny adres IP do swojej dyspozycji ?

insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: insideme » 05 mar 2019, 18:02

tak, mam stały publiczny IP (jestem pewny na 100% i jestem pewny, że isp nie blokuje portów). ISP to Vectra.

rychu97s
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 15 mar 2019, 11:46

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: rychu97s » 15 mar 2019, 11:54

Witam,
tylko dla pewności zapytam aktualnie mam totolinka 30002ru z firmware V1.0.8.
Chciałbym go zaktualizować do waszej wersji V3.2.4.
Przy aktualizacji firmware zalecany jest factory reset, lecz ja mam konfigi od mojego usługodawcy (ustawione jest PPPoE dane do logowania oraz tabela routingu), jak zgram konfigi w zakładce Save/Reload Settings po aktualizcji firmware i wgraniu ustawień z powrotem powinienem mieć wszystko tak jak było ?
Pozdrawiam.

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 246
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 19 mar 2019, 14:33

rychu97s pisze:
15 mar 2019, 11:54
Witam,
tylko dla pewności zapytam aktualnie mam totolinka 30002ru z firmware V1.0.8.
Chciałbym go zaktualizować do waszej wersji V3.2.4.
Przy aktualizacji firmware zalecany jest factory reset, lecz ja mam konfigi od mojego usługodawcy (ustawione jest PPPoE dane do logowania oraz tabela routingu), jak zgram konfigi w zakładce Save/Reload Settings po aktualizcji firmware i wgraniu ustawień z powrotem powinienem mieć wszystko tak jak było ?
Pozdrawiam.
Siemka,
tak, jak zrobisz backup to po aktualizacji przywrócisz wszystkie ustawienia.
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: insideme » 16 kwie 2019, 21:39

Ten firmware: TOTOLINK-A3002RU-V3.4.0-B20190316.1719.web (co na stronie Totolinka jest) to do jakiej wersji? Ja mam końcówkę 1.0 i po aktualizacji router dostał smierci klinicznej, udało sie uratować, ale nie wiem czy ponawiać próbę czy to nie pójdzie na tym sprzęcie.

elmisGMBH
Żółtodziób
Posty: 14
Rejestracja: 16 lis 2018, 14:34

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: elmisGMBH » 16 kwie 2019, 22:31

Czy przed aktualizacją przywróciłeś router do ustawień fabrycznych. To bardzo ważne, bez tego można go uceglic..

insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: insideme » 16 kwie 2019, 22:33

a no nie, a nie wiedziałem, że to ma znaczenie, sądziłem, że reset po: wystarczy.

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 246
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 17 kwie 2019, 10:26

elmisGMBH pisze:
16 kwie 2019, 22:31
Czy przed aktualizacją przywróciłeś router do ustawień fabrycznych. To bardzo ważne, bez tego można go uceglic..

A dlaczemu trzeba resetować router do default przed wgraniem softu :?: :geek:
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

ODPOWIEDZ