TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
Michi94
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 15 sie 2019, 14:51

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: Michi94 » 16 sie 2019, 2:08

Ja mam rozwalony router na tym nowym sofcie, żaden recovery mode nie dziala. przyciskanie resetu też niczym nie skutkuje

insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: insideme » 16 sie 2019, 18:31

A w ogóle komuś działa przekierowanie portów na tym sofcie?

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 248
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 19 sie 2019, 11:25

A paczałeś w Virtual Servers ?
virtual servers totolink.PNG
virtual servers totolink.PNG (76 KiB) Przejrzano 501 razy
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: insideme » 19 sie 2019, 18:57

A paczalem, a jak ustawie to i tak nie działa.
Na DMZ owszem jest ok. Ale ja nie chcę na DMZ.

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 248
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 21 sie 2019, 10:39

Podeślij jakieś screeny jak to masz ustawione....
Przyczaimy ;)
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: insideme » 21 sie 2019, 19:04

Screenów nie wrzucę, bo jestem na urlopie, a routerze nie mam włączonego dostępu z wan.
Ale tam, tak naprawdę nie ma wiele do ustawiania: nr IP komputera z włączoną jakaś tam usługa, nr portu wewnątrz i nr portu zewnętrzny, protokoły TCP, udp lub oba.
Potem jest ramka z zieloną żarówką, czyli "działa". Ale jak się zrobi test, to port jest zamknięty. Restart routera nic nie zmienia. Włączenie DMz powoduje że port jest otwarty. Ale wtedy nie tylko ten jeden, tylko wszystkie, a tego nie chce.

insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: insideme » 26 sie 2019, 13:18

:D Chyba sobie poradziłem.
Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych, wgrałem ponownie ten sam firmware. Ale tym razem nie przywracałem ustawień zapisanych wcześniej. Pierwsza zmiana jaką zauważyłem: każde logowanie do routera wymaga capchta, wcześniej tylko pierwsze logowanie wymagało, potem już nie było. I działa przekierowanie portów - tak jak potrzeba. Potem sprawdzę, jeszcze ftp. :D

ODPOWIEDZ