Jak wgrać firmwaer do HS8145V

Pozostałe oprogramowanie np. Huawei, ZTE itd...
tomry
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 11 lip 2019, 7:37

Jak wgrać firmwaer do HS8145V

Post autor: tomry » 11 lip 2019, 7:47

Witam
Mam router HS8145V
Chciałbym wgrać inny software niż obecny V3R018C10S100 (router nie widzi dysku USB). Na forum doczytałem, że problem może zniknąć po wgraniu softu Firmware 118.
Jest tylko problem, że w zakładce System Tools/Configuration File nie ma możliwości wgrania softu.
W załączeniu screeny.
Jak to rozwiązać.

Pozdrawiam
Tomek
Załączniki
2.jpg
2.jpg (77.05 KiB) Przejrzano 807 razy
1.jpg
1.jpg (138.38 KiB) Przejrzano 807 razy

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 248
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: Jak wgrać firmwaer do HS8145V

Post autor: aBaZ » 12 lip 2019, 9:57

@tomry - jak sie logujesz na urządzenie ? Jakim loginem i hasłem ?
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

tomry
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 11 lip 2019, 7:37

Re: Jak wgrać firmwaer do HS8145V

Post autor: tomry » 12 lip 2019, 10:49

loguje się loginem root i ustawionym hasłem

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 248
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: Jak wgrać firmwaer do HS8145V

Post autor: aBaZ » 12 lip 2019, 17:05

tomry pisze:
12 lip 2019, 10:49
loguje się loginem root i ustawionym hasłem
w ten sposób nie dasz rady zmienić softu :)

Zaloguj się jako:
telecomadmin
admintelecom

angel
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

tomry
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 11 lip 2019, 7:37

Re: Jak wgrać firmwaer do HS8145V

Post autor: tomry » 14 lip 2019, 8:55

Niestety hasła nie wchodzą.
Wywala błąd logowania. Hasło nieprawidłowe.

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 248
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: Jak wgrać firmwaer do HS8145V

Post autor: aBaZ » 15 lip 2019, 10:12

adres ip 192.168.100.1 -> o tym adresie się logujesz ?
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

tomry
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 11 lip 2019, 7:37

Re: Jak wgrać firmwaer do HS8145V

Post autor: tomry » 15 lip 2019, 13:34

Nie. Urządzenie ma ustalony przez operatora inny adres przez który dostaję się na stronę logowania routera.
Przypuszczam, że wgrany jest jakiś autorski soft który nie pozwala zalogować się na login telecomadmin
Trudno. Jakoś przeżyję ;))

ODPOWIEDZ