Strona 9 z 9

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 16 sie 2019, 2:08
autor: Michi94
Ja mam rozwalony router na tym nowym sofcie, żaden recovery mode nie dziala. przyciskanie resetu też niczym nie skutkuje

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 16 sie 2019, 18:31
autor: insideme
A w ogóle komuś działa przekierowanie portów na tym sofcie?

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 19 sie 2019, 11:25
autor: aBaZ
A paczałeś w Virtual Servers ?
virtual servers totolink.PNG
virtual servers totolink.PNG (76 KiB) Przejrzano 499 razy

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 19 sie 2019, 18:57
autor: insideme
A paczalem, a jak ustawie to i tak nie działa.
Na DMZ owszem jest ok. Ale ja nie chcę na DMZ.

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 21 sie 2019, 10:39
autor: aBaZ
Podeślij jakieś screeny jak to masz ustawione....
Przyczaimy ;)

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 21 sie 2019, 19:04
autor: insideme
Screenów nie wrzucę, bo jestem na urlopie, a routerze nie mam włączonego dostępu z wan.
Ale tam, tak naprawdę nie ma wiele do ustawiania: nr IP komputera z włączoną jakaś tam usługa, nr portu wewnątrz i nr portu zewnętrzny, protokoły TCP, udp lub oba.
Potem jest ramka z zieloną żarówką, czyli "działa". Ale jak się zrobi test, to port jest zamknięty. Restart routera nic nie zmienia. Włączenie DMz powoduje że port jest otwarty. Ale wtedy nie tylko ten jeden, tylko wszystkie, a tego nie chce.

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 26 sie 2019, 13:18
autor: insideme
:D Chyba sobie poradziłem.
Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych, wgrałem ponownie ten sam firmware. Ale tym razem nie przywracałem ustawień zapisanych wcześniej. Pierwsza zmiana jaką zauważyłem: każde logowanie do routera wymaga capchta, wcześniej tylko pierwsze logowanie wymagało, potem już nie było. I działa przekierowanie portów - tak jak potrzeba. Potem sprawdzę, jeszcze ftp. :D