TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
anteny24
Administrator
Posty: 161
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: anteny24 » 23 sty 2018, 14:06

Wyszedł najnowszy firmware do Totolinka 3002ru w wersji V1.0.8-B20171009.1117.

Wszystkim zalecamy aktualizację!!

Plik do pobrania znajdziecie na naszej stronie -> https://www.anteny24.pl/totolink-a3002r ... przewodowe

:idea:

Sebas
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 22 mar 2018, 11:58

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: Sebas » 23 lip 2018, 19:38

Na stronie producenta jest już wersja 1.1.0 z datą 2018-04-19. Czy ktoś już ją instalował i czy nie ma jakiś niespodzianek ?

anteny24
Administrator
Posty: 161
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: anteny24 » 24 lip 2018, 16:09

U nas na stronie też jest do pobrania i to nawet chyba w nowszej kompilacji

-> https://www.anteny24.pl/totolink-a3002r ... przewodowe

Jedyny problem jaki sie pojawiał przy aktualizacji do wersji 1.1.0 występował w pierwszej partii z dostawy sprzed kilku lat - można to rozpoznac po numerze SN.

Numery SN zz tej partii zaczynały się tak -> A3002RU16A

to 16A jest najważniejsze :)

Jaki masz SN w swoich urządzeniach ?

Sebas
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 22 mar 2018, 11:58

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: Sebas » 07 wrz 2018, 19:20

Mój SN zaczyna się tak A3002RU17J, czyli ok.
Teraz mam zainstalowany TOTOLINK-A3002RU-V1.1.0-B20180416.1741 chyba ze strony totolink.net choć już go tam nie widzę, na Waszej stronie też nie ma. Jest za to u Was wersja TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180815.1743.web - czy tę powinienem zainstalować ?

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 240
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 20 wrz 2018, 11:13

Wszystkim polecam wrzucić soft 3.2.4, bo eliminuje on wyciekanie danych w postaci jawnej - przy użyciu aplikacji szpiegujących sieci.

do pobrania tutaj -> https://www.anteny24.pl/totolink-a3002r ... przewodowe
(na dole strony)

Soft pasuje do każdej rewizji sprzętowej, więc nie ma żadnej obawy przy aktualizacji...

Mała rada ode mnie: po aktualizacji zalecany jest factory reset.
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

Sebas
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 22 mar 2018, 11:58

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: Sebas » 22 wrz 2018, 11:10

Myślałem, że ten problem dotyczy tylko TOTOLINK 300R.

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 240
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 22 wrz 2018, 14:15

Sebas pisze:
22 wrz 2018, 11:10
Myślałem, że ten problem dotyczy tylko TOTOLINK 300R.
Ten problem dotyczy chyba wszystkich routerow dostepnych na rynku, w tym rownież mikrotika, ale tylko Totolink na naszą prośbe wypuscil soft łatający tą dziure.
Szkoda, ze inni producenci tego nie zrobili i ich routery w dalszym ciagu sa dziurawe... ;)
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 240
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 22 wrz 2018, 14:15

Sorz.. Jeszcze mietek wypuscil soft... angel
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

mikserr
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 28 wrz 2018, 15:13

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: mikserr » 28 wrz 2018, 15:19

Witam, zakupiłem oto ten router ale niestety mam mały problem otóż nie wszystkie telefony wyszukują zasięg wifi, czytałem że trzeba zmienik cycat:

zmień kanał z auto na jakikolwiek poniżej 136 kanału tylko gdzie to jest krok po kroku? zielony trochę w tym jestem.

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 240
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 01 paź 2018, 10:52

mikserr pisze:
28 wrz 2018, 15:19
Witam, zakupiłem oto ten router ale niestety mam mały problem otóż nie wszystkie telefony wyszukują zasięg wifi, czytałem że trzeba zmienik cycat:

zmień kanał z auto na jakikolwiek poniżej 136 kanału tylko gdzie to jest krok po kroku? zielony trochę w tym jestem.


@mikserr - a proszę Cie bardzo uprzejmie... poniżej masz screena gdzie dokładnie zmienić kanał w 3002ru :)


totolink kanal.jpg
totolink kanal.jpg (168.59 KiB) Przejrzano 4601 razy
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

ODPOWIEDZ